Norway – Sweden 1–7 (0–4)

Ruotsi rutiinivoittoon Norjasta

Länsinaapurin peruspeli riitti voittoon heidän ottaessaan MM-kisojen lohkovaiheen ykkössijan. Norja lähti peliin vahvalla puolustusasenteella, mutta se ei valitettavasti riittänyt: Ruotsi vyörrytti ja vyörrytti hyökkäyksiä kohti Norjan kenttäpuoliskoa ja niinhän siinä kävi, että keltapaidat pääsivät 4-0 -johtoasemassa viettämään taukoa.

Toinen jakso pelailtiin alta pois ja Ruotsi nappasi puhtaalla pelillä lohkovaiheen ykkössijan. Ruotsi ja Norja jatkavat sunnuntaiaamua siitä, mihin lauatai-iltana jäivät: välierä alkaa klo 08:00 - vaikuttaa siltä, että ainakin Ruotsi olisi menossa kohti finaalia. Siellä vastaan asettuu joko Suomi tai Venäjä, asia ratkeaa toisessa semifinaaliottelussa sunnuntaiaamupäivällä, kko 10:30-12...

Ottelupöytäkirja

Nothing new under the Moon: Sweden won Norway

The last match of the group games inn Y19WCS didn't changed Bandy history: Swden won Norway by routine performance. At the same time Sweden took the first place on scoreboard - they will meet Norway again in semi-final on Sunday morning.

Semi's will start at 08:00 by the match Swe-Nor and Rus-Fin will start at 10:30 - after those matches we will know witch teams will fight on Gold and withch on Pronze.

Document of the match

Here are some pictoral memories on Sweden against Norway in Helsinki (photos by Sofia Ervasti):

Finland – Russia 0–9 (0–5)

Venäjä pyyhälsi Suomen kumoon

Venäjä osoitti joukkueiden viimeisessä runkosarjaottelussa, että se on nousemassa kisojen voittajasuosikiksi. Ottelu alkoi vauhdilla: kellossa oli vasta 18 sekuntia, niin Venäjä oli jo 0–1-johdossa. Shokkialku teki Suomen pelaamisesta vaikeaa samalla kuin Venäjä oli saanut hengen päälle.

Sarjan tilanne on sellainen, että Venäjä sijoittuu kakkoseksi ja Suomi kolmoseksi ja joukkueet kohtaavat sunnuntaina välierässä, joka alkaa klo 10:30.

Suomen on syytä miettiä yhteistä pelitaktiikkaa ja panostaa puolustukseen. Myös hyökkäyspäässä on oltava tarkkana – harvat paikat, joita saadaan, on syytä saada päätettyä laadukkaasti maaliin. Tämä on varmasti tiedossa.

Ottelupöytäkirja

Alla päävalmentaja Teemu Laitisen kommentit Venäjä-tappion jälkeen

Russia won Finns in last group match

Russia did show why it is one of the favorites for WCS. Match against Finland started by quick goal by Russians: only 18 seconds and 0-1 on scoreboard. Shock start made team Finland match hard – at the same time Russians had good playing spirit in their team.

Russia will be on second place and Finns will be third. Teams will meet in semi-final on Sunday at 10:30.

In Team Finland it is necessary to think over new kind of tactics and especially how to build more sustainable defense. In offensive that have to be careful – clear scoring places have to utilize with much better effectiveness.

Head coach Teemu Laitinen thoughts after the game

Document of the match

Teemu Laitinen, team Finalnd

Patrick Backman on Suomen pelintekijä (kuva: Sofia Ervasti).

Tuukka Ässämäki on karvaa tehokkaasti (kuva: Sofia Ervasti).

Pelin kuva lohkovaiheessa: Venäjä potkun edellä, Suomi potkun perässä. Karo Liimatainen ja T. Ässämäki puolustavat minkä kerkeävät (kuva: Sofia Ervasti).

Lauri Siren on ottanut paikan sivutuen tontilla (kuva: Sofia Ervasti).

Lasse Korhonen pelasi toisen puoliajan Suomen maalilla. #5 Topi Saukkonen ja #10 Patrick Bancman katsovat kuinka Lasse selvittää tämänkin tilanteen (kuva: Sofia Ervasti).

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet sortuivat jäähyilyyn. Venäjän kippari, #12 Roman Darkovski kävi kuumana kuin terotuskoneen kivi; liekö ollut jotain ajatustenvaihtoa päätuomari Anders Bergin kanssa...?

Sweden – Ukraine 17–1 (10–1)

Ottelupöytäkirja

Sweden send Ukrainians home

Blue team, Sweden, started to make goal on 2nd minute of the match. They scored alltogether 17 times. Ukraine made one. 

Thank you Ukraine! It is great to see you in Touraments, all the best and good health to all players and team members!

Document of the match

Photo: Sofia Ervasti

Photo: Sofia Ervasti

Photo: Sofia Ervasti

Norway – Russia 1–4 (0–2)

Norja taisteli tuulta ja Venäjää vastaan 

Norjan ja Venäjän lohkovaiheen ottelu käytiin kirkkaassa mutta hyvin tuulisessa säässä. Venäjä pääsi nopeasti (8 min) 0-1 -johtoon ja asettautui kuskin paikalle. Norjalle koitui etsikkoaika ensimmäisen jakson lopulla, jolloin se pääsi pelaamaan jopa kolmen miehen ylivoimalla. Tuona ainaka Venäjä kuitenkin hallitsi peliä ja Norjan otteista paistoi kiire ja hätä päästä maalipaikoille.

Puoliajan jälkeen Norja sai kovan myötätuulen selkänsä taakse, ja kavennus (1-2) onnistui 33. minuutilla - Venäjä kuittasi viiden minuutin päästä numeroiksi 1-3 ja Norjan kiri ei päässyt oikein käyntiin. Loppuluvut 1-4:ään saatiin pelin toiseksi viimeisellä minuutilla.

Norjan maalivahti Lars Askheim piti joukketta pystyssä hyvillä torjunnoilla ja ehkä parhaan pelaajan pysti olisi voinut hyvin osua hänelle. Ottelu osoitti, että Venäjän peli alkaa hiljalleen osua kohdalleen ja seuraavaksi Suomi haastaa idän poikien kunnon.

Ottelupöytäkirja

Norway fought against wind and Russia

Match between Norway and Russia were played in strong wind. Russia get back wind on first half and that helped: they took the driver's seat and Norway have to fight against wind and opponent. 

Norway had their change in the end of the first period: they had three men power paly but counln't take advandge of that. Norwegians had terrible hurry to attack but Russians cool down the game by good passes and sketing.

On the second half Norway get back wind but their passes went too long all the time. Their goal took place in 33rd minute but Russians make 1-3 after five minutes and game was clear. 

Must say that Norways goalie Lars Askheim was man of the macth for their side. Thah is good take account who ever might face Norway in tournament on Sunday...

Document of the match

 

Photo: Sofia Ervasti

Photo: Sofia Ervasti

Photo: Sofia Ervasti

Ukraine - Finland 1-12 (0-7)

Suomi hoiti Ukrainan helposti

Suomi sai helpon aamujään Ukraina-pelissä. Käytännössä ottelua pelattiin koko ajan Ukrainan kenttäpuoliskolla. Ottelu palveli joukkuepelaamisen kehittämistä, mutta edelleen vaikutti siltä, että Suomen pojilla oli kiire maalintekoon. Siinä toki onnistuttiin, joten peli palveli myös maalintekoharjoituksena.

Enemmän haastetta on luvassa iltapäivällä, jolloin Suomi kohtaa Venäjän. Suomen on siinä pelissä hyvä miettiä myös puolustuspelaamista – siihen ei juuri tarvinnut keskittyä Ukrainaa vastaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Ukrainan maalipörssiä johtaa maalivahti Sergei Pipa tehoilla 0+2. Nytkin heidän maalinsa syntyi pitkästä avausheitosta ja maalin viimeisteli Viktor Lubitckii 45. minuutin kohdalla.

Ottelupöytäkirja

Ukraine didn't surprise Team Finland

Match against Ukraine is not written to history books as remarkable bandy event. Match was played on side of Ukraine´s field. For Team Finland, match was more or less morning practice.

Team Finland should to concentrate for match against Russia which starts at 16:30.

Here some photos in match Ukraine and Finland. All photos by Sofia Ervasti.

Document of the match